2013年10月5日星期六

Nike och OHSU Doernbecher Fira 10 år av ge patienterna genom design

Nike och Oregon Health & Science University ( OHSU ) Doernbecher barnsjukhuset i Portland , Ore är stolta över att fira 10 år av Doernbecher Freestyle Program , ett unikt samarbete som har befogenhet 58 unga patienter genom design och samlade in mer än $ 6 miljoner för sjukhuset för att bidra till att utöka banbrytande forskning , stödja klinisk vård , köpa state - of-the - art utrustning , rekrytera nya experter och bidra till att täcka kostnaderna för vård för familjer störst behov .

" Det är alltid en höjdpunkt på året i vår värld för att se den nyaste Freestyle insamling och möta inspirerande barn och duktiga
Nike Free designers som skapar det ", säger H. Stacy Nicholson , MD , MPH , professor och ordförande Barnkliniken , Läkare - in - chief , OHSU Doernbecher barnsjukhuset . " Vi är tacksamma till Nike för att sätta resurser , talang och hjärta in i projektet i så många år - . Allt till förmån för barnen "

Partnerskapet mellan Nike och OHSU Doernbecher började i 2004 , inspirerad av en konversation som Nike Global Creative Presentation Director Michael Doherty , som tjänar på styrelsen för Doernbecher Foundation , hade med sin son om ett sätt att öka medvetenheten och medel för sjukhus . Idén blev för patienter att designa en - av - a - kind skor , med fortsätter att gynna sjukhuset .


Börjar det första året och varje år sedan , har Doernbecher Freestyle projektet fört samman en grupp av OHSU Doernbecher patienter med Nike designers och utvecklare att skapa skor som är unik för varje patient . Det är ett samarbete , men med patienterna i centrum av designprocessen - avgörandet av färger, material och detaljer för varje sko för att spegla deras individuella personligheter och livserfarenheter .


Den 2013 Doernbecher Freestyle Collection kommer att innehålla kläder och skor . Den Limited Edition Doernbecher Collection kommer att säljas på www.nike.com och Nike butiker över hela landet den 9 november , med alla intäkter från försäljningen av kollektionen benefitting OHSU Doernbecher .


För att hedra 10-årsdagen , skapade Nike Global Product Creative Director och lång tid Doernbecher Freestyle designern Mark Smith också Nike Dunk Hög 10th Anniversary Collection , firar alla de patienter som arbetar med programmet under de senaste 10 åren genom att presentera deras namn och glöd - in - the- dark element för att symbolisera sin styrka och anda . Två uppsättningar av kollektionen kommer att auktioneras ut vid speciella händelser i Portland och New York för att gynna sjukhuset .


Nike Air Foamposite 1 och Windrunner


Elias gillar att spela baseball och säger att han är en ganska bra pitcher . Hans basketlag vann faktiskt den statliga mästerskapet och hans pappa är snabb att påpeka alla brädor som har slagits ut av deras friggebod vid sin sons mördare kast . Bakom hans blygsamhet är en seg ​​unge med otaliga reserver av styrka som sattes på prov förra året då han diagnostiserades med Burkitts leukemi och genomgick en tuff bana med cellgifter . När man står inför en möjlighet att berätta sin historia genom Nike Air Foamposite , hällde Elia sitt hjärta i den. Hans design presenterar sin egen smiley - face logotyp , som förvandlas till hans initialer sett i sidled . Den eldiga röda och svarta palett är en hyllning till hans favorit idrottsman , Lebron James . På tungan , japanska tecken symboliserar mod , tillsammans med Elias underskrift . En kedja - link grafik på innersulan tas direkt från sin mest värdefulla ägodel - ett silverarmband som var en gåva från sina föräldrar när han började kemoterapi . För Elia , är hans design ett mycket personligt tackkort till den plats som han poäng med att rädda hans liv . " När jag var på sjukhuset , tänkte jag " Doernbecher har gjort så mycket för mig - hur ska jag ge tillbaka ? ' " 

Kira och Kate Smith , 17

Kira och Kate är enäggstvillingar som båda kämpade och övervann tvångssyndrom med hjälp av Doernbecher Barnpsykiatriska laget .


Nike Dunk Sky Hi och Tank


Kira älskar krusiduller och spets , prestanda och poesi . Vid 17 är hon redan en duktig dansare och en blivande designer med en imponerande portfölj av skisser . Och om hon kan ibland misstas för hennes identiska tvilling Kate , det finns inte att ta miste sin one- of- a -kind Nike Dunk Sky High . Inspirerad av sin kärlek till viktorianska mode och en lekfull fascination med Alice i Underlandet , Kira är one-of - a -kind Nike Free Run fjäderben sina grejer med spets prägling , band snören och en korsett detalj upp hälen . Yttersulan har Kira är handritade grafik och ett citat från en viss Cheshire katt som läser , vi är alla tokiga här . Kira sade stolt: " Det har varit en ära att representera patienter med psykisk sjukdom . "

Nike Roshe Run och AW77 Hoody


Kate är en mild 17 -åring med en krigares hjärta - hon älskar sin medeltida svärd insamling och pil och båge set . Kates sko , Nike Roshe Run , är det perfekta valet för äventyrliga getaways . Den svart läder är en nick till mc jackor hon föredrar , sidopanelerna är hennes favorit nyans av skogsgrönt . Hon tillade några rhinestones för extra bling och en präglad vapensköld som presenterar en mytisk phoenix kramade Kate svärd . Men orden på baksidan summerar Kate bäst : Du är starkare än du tror att du är . " Starka , våldsamma kvinnor som Jeanne d'Arc är några av mina favorit förebilder ", sade hon . Kate vet en sak eller två om att övervinna motgångar . Efter slåss tvångssyndrom med sin tvillingsyster Kira , dök hon segrande ur den erfarenhet och fast beslutna att belysa sjukdomen , slåss missuppfattningar huvudet .

Nike Free Run 5.0 och AW77 FZ Hoody


Efter att ha utstått 19 operationer för att behandla en sällsynt genetisk sjukdom som kallas Otopalatodigital syndrom typ II , har Jake förtjänat rätten att svassa lite . Jake är känd som en smidig aktör på dansgolvet och hans unika version av Nike Free Run 5.0 är perfekt för färska drag . Linsformade material i hela skon ger det intryck av att ständigt vara i rörelse , precis som Jake . Han erbjuder några ord av råd om sockliners : en sida läser Be Brave , medan den andra läser aldrig ge upp. Och runt ankeln kragen , Jakes kan - göra-attityd sammanfattas med den enkla frasen , blev jag inte gjort för att passa in , var jag gjorde för att stå ut . Även namnet på skon är betydande till Jake . " Jag bara verkligen vill vara fri från allt det här , " förklarade han . " Inget halo , ingen cast , inga kryckor . " Next maj , en annan operation är planerad att lägga 3,5 inches i hans högra ben . Tills dess kommer han att fortsätta gunga sin egen par anpassade Free Jakes .

Nike Free Run 5.0 och AW77 FZ Tee


Bella är stiliga , ambitiös och utåtriktad . Men mer än något , hon är ett mirakel , som förväntades inte överleva när hon föddes . Tjugo operationer och en helt ny njure senare , planerar hon att trotsa oddsen ännu mer genom att bli världens första kombination singer - läkare - skådespelare - tandläkare . Bella närmade designen av skon med samma ostoppbara energi . Hennes egna sparkar har rosa sparkles , regnbåge färger och ett stort hjärta med en njurformad accent som är menat för henne moster Krissy , som donerade en av sina njurar när Bella var bara två år gammal . Andra söta detaljer inkluderar ett " B " som omges av 20 hjärtan , ett för var och en av sina operationer . Orden leva, drömma , hopp och tro cirkel yttersulan , och en broderad mikrofon speglar hennes passion för musik . " Jag älskar att sjunga ! Jag vet att de flesta av de Broadway musikaler utantill , " förklarade hon .

Nike Zoom Stefan Janoski och AW7 Crew


Inte bara kan Ross landa en 180 på sig skidorna och dra några ganska häftiga rörelser på sin skateboard , han har även svart bälte i Tae Kwon Do . Ganska imponerande för någon unge - särskilt imponerande för en som har levt med cystisk fibros eftersom han var på dagis . Men i stället för att låta det sakta ner honom , har Ross och hans familj kastat sin energi på att samla in pengar för cystisk fybrosis forskning . Nu Ross är glada att dela sin passion och historia med en betydligt större marknad - en som kommer att skrika efter hans Nike Zoom Stefan Janoski skatesko . Han säger att han noga övervägt sin publik när man kommer upp med designen . " Som en skater , tänkte jag en hel del om hur det skulle se ut mot brädan , " förklarade han . Resultatet är en sko som Janoski själv skulle vara stolt över att rulla i. överdelar har dimensionella pop av färg inspirerad av kristallerna i Ross "rock samling . Du hittar ett par lungor på yttersulan , insidan är en digital ros en nick till 65 Rosor , ( vilket är vad vissa barn kallar sin sjukdom eftersom det är lättare att uttala . ) Och bara för bra åtgärd , kastade Ross ett par av palmer runt logotypen så att återspegla hans kärlek till tropiska platser .

Air Jordan Retro 10 och Tee 


Daniel är en enorm Michael Jordan fläkt , med en encyklopedisk kunskap om varje match , varje comeback , och varje sko släpptes under Jordaniens lysande karriär . Så när det bekräftades att han skulle designa en Jordan skor för insamling , sade Daniel , " jag slags utflippad . " Som Jordan , har Daniel återuppfunnit sig själv som en idrottsman och om igen . Eftersom hans blödarsjuka orsakar problem i fotleden , ändrar han ofta upp sina sporter så att han kan fortsätta att konkurrera . Daniels sko , Nike Free 3.0 Air Jordan Retro 10 är också en berättelse om nygamla . Det finns en uppsjö av första - någonsin funktioner , som en modifierad logotyp som är anpassade just för Daniel . Det är också första gången du någonsin kommer se en tydlig yttersula i Jordan Retro 10 . De smygande övre sport en glansig camo tryck som är inspirerad av Daniels kärlek till videospel . Och i en nick till hans dagar ridning BMX -kretsen , ett däckmönster lopp ner hälen och rakt in i innersulan .

没有评论:

发表评论